KÄSILLÄ PARANTAMINEN JA KAUKOHOITO

Käsillä parantamisella viitataan tässä yhteydessä elämänvoiman tasapainottamiseen, joka voi tapahtua hoidettavaa koskettamalla tai ilman kosketusta. Hoitajan käsien kautta virtaava energia voi tuntua eri tavoin kehossa, kuten lämpönä, pistelynä, kihelmöintinä tai kylmänä virtauksena.

Käsillä parantaminen on lahja, joka on annettu meille jokaiselle. Yleensä käsillä parantamisen taito tulee esiin jossain elämänvaiheessa, joskus jopa yllättäen, silloin kun on aika auttaa. Käsillä parantamista voi myös opiskella ja näin lisätä energian virtausta käsien kautta.

Jokainen hoitomuoto tavoittaa hoidettavan eri tavalla, vaikkakin kaikki energia tulee samasta lähteestä. Hoitajilla on myös käsillä parantamisessa oma käsialansa ja tapa hoitaa vaivoja on yksilöllistä. Käsillä parantamisesta on löytynyt apu moneen vaivaan, esimerkiksi konkreettisesti ihon pinnalla oleviin ongelmiin, erilaisiin elimistön sisäisiin vaivoihin sekä mielen ja tunteiden epätasapainoon.

ENERGIALLA HOITAMINEN

Energioiden, elinvoimaisuuden menettämisen seuraukset ovat moninaiset ja ilmenevät muutenkin kuin fyysisinä kehon vaivoina. Koska ihminen on kehon, mielen ja hengen kokonaisuus, voi vamma tai elämänvoiman häiriintyminen heijastua viiveellä koko kehossa ja sen toiminnassa.

Energian vajauksen oireita tai ilmentymiä voivat olla erilaiset psyykkiset vaikeudet ja fyysisellä tasolla energian menettäminen voi ilmetä kipuina, tulehduksina, tukoksina tai jopa kasvaimen ilmentymänä kehossa. Tämä kaikki on seurausta vastustuskyvyn heikkenemisestä.

Elämänvoiman vahvistamisella on positiivinen vaikutus koko kehon energiajärjestelmiin. Hoito auttaa tasapainottamaan ja korjaamaan ongelmia fyysisellä ja henkisellä tasolla. Kun keho on tasapainossa, kehon oma rauhasjärjestelmä toimii ja poistaa myrkkyjä sekä kielteisiä energioita, jotka aiheuttavat tukoksia energiakanaviin. Myös tunnemaailman eheytyminen on mahdollista. Yleensä hoito palauttaa meihin oikeanlaisen voiman ja värähtelyn.

KAUKOPARANTAMINEN

Kaukoparantamista on käytetty silloin kun henkilö on pitkien matkojen päässä, eikä ole voinut sairauden takia tulla parantajan luokse. Kaukohoitoa käytettiin useiden sairauksien hoitoon, kehon vahvistamiseen, elinvoiman lisäämiseen ja mielen häiriöihin.

Kaukoparannusta harjoittivat tietäjät ja heidän uskottiin näkevän kaukaa sairauden ja sen syyn, olivathan he tietäjiä. Parantaja lähetti hoidettavalle välimatkasta riippumatta energiaa, jonka hoidettava tunsi usein välittömästi. Monesti tietäjän ajatuksiin tuli viesti jonkin lääkeaineen tarpeellisuudesta hoidettavalle, jolloin sitä lähetettiin hänelle. Joskus parantaja vielä matkusti paikan päälle jatkaakseen auttamista ja kun henkilö oli tervehtynyt, kävi hän kiittämässä parantajaa. Entisaikaan luotettiin parantajien kykyihin, olivathan he hyvin arvostettuja henkilöitä kansan keskuudessa. Entisaikoina ei tehty eroa siitä, mikä oli kaukoparantamista ja mikä henkiparannusta, molempia käytettiin niin ihmisten kuin eläintenkin hoitoon.

Suomen Kansanparantajaseuran käsillä parantajia

Riitta Kolehmainen, Orivesi / Iittala