SUOMEN KANSANPARANTAJASEURA RY

Tietoa, taitoa ja perinnettä – hyvässä seurassa

Suomen Kansanparantajaseura ry. perustettiin vuonna 1996. Suomen Kansanparantajaseura ry. on ns. suljettu seura, jonka jäseneksi pääsee kutsuttuna. Seurassamme on jäseniä noin 100 eri puolilta Suomea. Järjestämme eri kansanlääkintämuotojen koulutusta vuosittain. Koulutustilaisuudet ovat kaikille avoimia.

Suomen kansanparantajaseura kokoaa yhteen henkilöitä, jotka käyttävät hoitotyössään perinteisen kansanparannuksen mukaisia hoitomuotoja. Seura etsii, tallentaa, elvyttää ja opettaa vanhaa, osittain jo katoamassa olevaa, kansanomaista hoitoperinnettä maassamme. Seura on myös tehnyt tutustumismatkoja mm. Vienan Karjalaan tapaamaan elossa olevia parantajia ja tutustumaan heidän tietoihinsa ja taitoihinsa.

Suomalaisen kansanparannuksen muotoja ovat mm. jäsenkorjaus, kuppaus, erilaiset hieronnat ja kylvyt, kasveilla parantaminen, energiahoidot, käsillä parantaminen ja erilaiset saunahoidot, kuten hoitava vihtominen.

Kansanperinteen mukaiset parannusmuodot ovat osoittaneet tehokkuutensa lukemattomia kertoja. Ne ovat tuoneet apunsa ihmisille tuhansien vuosien ajan ja tehoavat hyvin myös tänä päivänäkin.

Kansanomaiset, vanhaan perimätietoon perustuvat hoitomuodot ja menetelmät ovat luonnonmukaista terveydenhoitoa parhaimmillaan. Hoitojen juuret ovat aina kansanperineen  tiedoissa ja taidoissa, vaikkakin hoitokäytäntöjä voidaan muokata vastaamaan paremmin kulloisenkin aikakauden vaatimuksia. Esimerkkinä muutoksista mainittakoon kuppauksessa käytettävien välineiden kehitys ja muutokset hoidon hygieenisessä toteuttamisessa.

Lisätietoja seuran toiminnasta ja yhteydenotot: puheenjohtaja/ sihteeri

Suomen Kansanparantajaseuralla on myös Facebook –sivu, jonka kautta saa lisätietoja seuran toiminnasta. Käyhän tykkäämässä!

SUOMEN KANSANPARANTAJASEURAN HALLITUS 2019-2020

PENTTI SALMELA